Adatok importálása Excel állományból

Leírás

A folyamat azt szemlélteti, hogy hogyan tudunk adatokat importálni Excel állományokból a File Import operátor segítségével. A kísérletben a Zoo adatállomány Excelben elmentett változatát használjuk fel. A használandó fájl betöltéséhez tudnunk kell a fájl elérési útvonalát, amely lehet a lokális gép, de lehet egy SAS szerver is. Ezt az utat egy varázsló segítségével egy menüben adhatjuk meg lépésenként végigmenve a könyvtárszerkezetben.

Bemenet

Zoo [UCI MLR]

A File Import operátorban számos paramétert tudunk beállítani, köztük a maximális beolvasandó sorok (rekordok) és oszlopok (attribútumok) számát, és azt a sorszámot, amelynek vizsgálata alapján a SAS megállapítja a beolvasandó fájl szerkezetét.

Kimenet

Egy, az importált adatokat tartalmazó adatállomány.

14.8. ábra - Az eredményül kapott adatállomány egy kis részlete

Az eredményül kapott adatállomány egy kis részlete

Az eredmények értékelése

Valahányszor újrafuttatjuk a folyamatot, az Excel adatállomány legfrissebb állapotát fogja beimportálni a rendszer, így a File Import operátor használható olyan adatállományok beolvasására és az arra épülő adatbányászati folyamatok újrafuttatására, amelyeket más pl. operatív rendszerek állandóan frissítenek. Az importálás csak a régebbi Excel 97-2003-as munkafüzet xls kiterjesztésű állományainál működött.

Videó

Folyamat

sas_import_exp3.xml

Kulcsszavak

adatok importálása
Excel

Operátorok

File Import
Graph Explore