Matematikai formulák beillesztése

Az eXe TinyMCE matematikai képletgombjával létrehozhatunk és beilleszthetünk matematikai képletek képeit nagyjából bárhová a tartalomban, bármely szövegszerkesztő mezőbe. Mint a beágyazott képforrások speciális fajtája, az eXe matematikai képlet valamely matematikai egyenlet (vagy egyéb) grafikus reprezentációja, mely lehet LaTeX specifikus is (8.3. ábra - Matematikai formulák beillesztése a szövegbe).

Bentről, a szövegszerkesztő szerkesztő mezőjéből kattintsunk a TinyMCE eXe math image gombra az eXe LaTeX matematikai képlet dialógusablakának felhozásához:

8.3. ábra - Matematikai formulák beillesztése a szövegbe

Matematikai formulák beillesztése a szövegbe

Közvetlenül beírhatjuk a LaTeX jelölő-forrást, vagy választhatunk a lehetséges szimbólumok bármelyikének kijelölésével a megfelelő LaTeX jelölőjük forrásba illesztéséhez.

Kattintsunk a matematikai dialógusablak Preview gombján, hogy feldolgozza a LaTeX forrást, létrehozzon egy matematikai képletet és megjelenítse azt a matematikai dialógusablak Preview (Előnézet) paneljén.

Kattintsunk a matematikai dialógusablak Insert gombján, ha készen vagyunk. A kép újragenerálódik, ha bármit változtattunk a legutolsó Preview megnyomása után. Majd a generált matematikai képlet megjelenik a szövegszerkesztőnk mezőjében.

A fent leírtakat az egyszerűbb megértés kedvéért videó formátumban is szemlélteti a következő link tartalma. (

) (Leírás)