Feladatok

  1. Álljon a keresési tér logikai értékek n-eseiből! Például x=(1,1,0,1,0), ha n=5. Adja meg az x pontnak az N(x) környezetét és R1(x), ..., R5(x) szűkített környezeteit!

  2. Álljon a keresési tér a Rubik-kocka különféle állapotaiból! Határozza meg, hogy mekkora számosságú egy környezet és egy szűkített környezet!

  3. Álljon a keresési tér a 12 pentomino figura különböző elhelyezéseiből egy nxm-es téglalapon! Határozza meg, hogy mekkora számosságú egy környezet és egy-egy szűkített környezet! (Több lehetséges megoldás is elképzelhető, más és más ábrázolásmód más eredményeket adhat! Figyeljen az egyes elemek szimmetriáira!)

  4. Álljon a keresési tér egy Sudoku rejtvény részleges megoldásaiból! Határozza meg, hogy mekkora számosságú egy konkrét rejtvény környezete, illetve mekkora egy-egy szűkített környezet mérete!

  5. Álljon a keresési tér egy Fotoshiki rejtvény részleges megoldásaiból! Határozza meg, hogy mekkora számosságú egy konkrét rejtvény környezete, illetve mekkora egy-egy szűkített környezet mérete!